السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخواتى وحبيبى انهارده هقدم لكم طريقتى فى عمل كفتة الجمبرى يارب تعجبكم نبدأ بسم الله
المقادير
كيلو جمبرى مقشر
4اكواب ارز
كيلو طماطم
5اكواب ماءتخلط بها الطماطم
رأس ثوم كبيره مفرومه
3 بصلات كبيره مفرومه
ملح
وخلطة بهاراتك المفضله
وزيت
وربطة كسبره خضره
وربطة شبت
الطريقه
تجهيز الارز
*يغسل جيدا ويترك فى الماء نصف ساعه
ثم يصفى من الماء ويفرد على قطعة قماش نظيفه لينشف كما فى الصوره
ثم نقوم بطحنه فى الكبه ليصبح هكذا
تجهيز الصلصه
تحمرى بصله كبيره ثم راس الثوم معها وتصبى عليهم الطماطم المعصوره وتضعى البهارات والملح
تجهيز العجينه
تضعى البصلتين المفرومين عليهم الجمبرى و(الكسبره والشبت بعد فرمهم) والبهارات والملح والزيت ويخلط الجميع معا
الى ان تصبح العجينه هكذا
ثم تقومى بتقطيع العجينه وعمل صوابع الكفته ورصها على صنيه هكذا
خلصتى الكميه اغلى الصلصه وابداى حطى الكفته واحده ورا واحده فى الصلصه
وبعد متخلصى استنى شويه لحد ماتغلى تانى وهدى عليها النار
كده الكفته خلصت وده شكلها النهائى
ملحوظه الكفته رزها فيها مش محتاجه تطبخى ارز جنبها
وبالف هنا