موضوع: قراقيش بعجينة التمر الأربعاء 28 ديسمبر - 14:46:01
المقادير كيلو دقيق نص كيلو سمن انا دايما بعمل سمن عادى لكن بنقص منها جزء واحط مكانة زبدة او سمنة بلدى علشان الريحة والطعم 2 ملعقة صغيرة خميرة فورية نصف ملعقة صغيرة ملح ملعقة سكر 3/4 مج حلييب دافى 1مج ماء دافى 2 ملعقة قرفة حسب كمية التمر سمسم ينسون حبة البركة
نبدا نسخن السمن على الاخر ونكون محضريين الدقيق وعلية الملح ونعمل فى النص حفرة ونحط فيها سمسم ونضيف السمن المغلى ونقلب بملعقة خشب حتى يتشرب كل الدقيق السمن ونتركه جانبا حتى يبرد على مايبرد نجهز الباقى نضع الحليب +الماء+الخميرة+ السكر ونقلب جيدا ونتركه حتى تظهر منه فقاعات نشوف الدقيق لو كان برد نبدا نضيف المواد السائلة ونقلب ونعجن لغاية مايبقى العجين متلة واحدة مش ماسك فى ايدينا ولا فى الاناء اللى بعجن فية زى الصورة دى كدة
بسيبها تخمر شوية على مابجهز الحشوة بجيب عجينة التمر او اللى فى نصر بيسموة عجوة سيراميك ونحط عليها سمسم وقرفة ونعجن انا مش بسيحها انا برطب ايدى بمية واعجن وهي واحدة واحدة بتطرى معايا واشكلها كور صغيرة واقلام طويلة زى الصورة
جهزى النشابة والاشكال واشتغلى زى ماتحبى بس خلى بالك انا بفردها رقيقة خااااااااااالص والفرن بيكون عالى من فوق وتحت وانتى بتحطيها فى النص او حسب الفرن عندك
انتى ممكن تعمليها اشكال احسن من كدة بس انا عندى نونو صغير وبشتغل لوحدى واتفضلوا مدوا ايديكوا بقى