اكلير بالشيكولاته
//////////////////
المقادير
*****
كوب من الدقيق- 3 ملاعق من الزبدة – كوب ماء- -4بيضات- رشة ملح – نص معلقه بكنج بودر
مقادير الحشو
**********
2 كوب من الحليب – 2 ملعقة كبيرة من السكر الناعم- 2ملعقة كبيرة من الدقيق – صفار 3 بيضات – سكر ناعم لرش الاكلير- شوكولا سائلة.
طريقة التحضير
***********
1- يحرك الماء والزبدة ورشة الملح علي نار هادئة حتي تذوب وتتغلى
2- يضاف الدقيق تدريجيأ الي الماء حتي انتهاء كمية الدقيق وتتماسك العجينة . وتترك لتبرد ثم ننزل بالبيض بيضه بعد الاخرى
3- توضع عجينة الاكلير في كيس او قالب وتصب العجينة علي شكل اصابع او دوائر حسب الطلب.
4- تخبز قطع الاكلير بالفرن في درجة حرارة180 درجة مئوية حتي تنضج.
5- لتحضير الحشوة:يسخن الحليب ويضاف البيض المخفوق وكمية الدقيق والفانيلا ويحرك باستمرار علي نار هادئة لتصبح مثل الكريمة.
6- تشق قطع الاكلير وتحشي بحشوة الكريمة وترش بالسكر الناعم او شوكولا سائلة.
7- تقدم قطع الاكلير مع فنجان القهوة
اكلير
المقادير
2 كوب دقيق
2 كوب ماء
7 او 8 بيضات
فانيليا ـ بشر برتقال ودي فكرة شهد بيدي طعم حلو للاكلير
نص كوب زبده انا كنت عملته قبل كده بزيت المره دي جربته بالزبده طلع احلي وطري
رشه صغيره ملح
الطريقه زي بلح الشام
الماء والزبده علي النار يغلي ثم يضاف الدقيق ويرفع من النار ويقلب بملعقه
خشب ثم يترك ليبرد تماما ثم يضاف البيض بيضه بيضه ويقلب انا بحطه بالعجان
علي سرعه متوسطه واضيف البيض والفانيليا وبشر البرتقال
اتشكليه بالكيس علي صاج مبطن بورق زبده مدهون
فرن متوسط الحراره عشان يستوي من جوه كويس
يبرد وتحشيه باستري كريم او كريم شانتيه مع باستري كريم