المقادير:
6 بيضات +1/4 1 كوب سكر بودرة +1/4 1 كوب دقيق +معلقة بيكنج بودر+معلقة فانيليا
الطريقة:
ندهن الصينية بالفرشاة بالسمن كويس ثم ترش بشوية دقيق و تقلبيها و تخبطيها
عشان تنزلى الدقيق الزيادة من الصينية،شغلى الفرن الاول نضع البيض و
الفانيليا فى الخلاط الكهربائى و نبدأ فى التشغيل نستمر فى ضرب البيض على
سرعة عالية لمدة 5 دقائق لوحدة ثم نضيف السكر شوية شوية و الخلاط شغال
يستمر الضرب لحد ما تلاقى البيض و السكر تخنوا كأنك حطة دقيق عليهم و لما
ترفعى المضرب لفوق تنزل العجينة على هيئة خط تخين و ما يختفيش بسرعة من على
وش العجينة كدة تتأكدى انها اتضربت كويس و مليت هواء ضعى البيكنج بودر عل
الدقيق و قلبيهوم كويس ( خلاص بدون الخلاط) نضع الدقيق على الخليط الدقيق
شوية شوية و بالمعلقة الخشب اخلطهم و يكون التقليب على هيئة نص دائرة وخط
من النص نص دائرة و اقطعها من النص (لكن ما تلفيش العجينة دائرة كا ملة )
علشان كل الهواء اللى دخلتية اثناء الضرب ما يطلعش منها و تهبط اصب العجينة
فى الصينية المجهزة بحيث لا تزيد ارتفاع العجينة عن ثلث الصينية ادخلها
فرن متوسط الحرارة و لا يفتح عليها قبل مرور 10 دقائق للكشف عن السوى بعد
مرور ربع ساعة الاولى ادخل بالراحة طرف سكينة من الجنب ازا كانت نظيفة
مفيهاش عجينة كدة تبقى استوت نخرجها من الفرن و نقلبها على منخل او حديدة
سلك او اى قاعدة سلك بعيد عن الهواء حتى تبرد تماما قبل التزيين
ملحوظة : اذا كنتى عوزاها تورتة بالشيكولاتة نضع 2 م ك بودرة كاكاو على الدقيق بدل 2 معلقة دقيق من مقدار الدقيق